Lasertyper

Lasertyper

 

Det finns två typer av laser inom medicinen. Lasrar kan göras starka eller svaga.

 

Jag jobbar enbart med terapeutisk laser (LLLT). Terapeutiska lasrar har uteffekter anpassade för biostimulering, ej till värmeutveckling.

 

Kirurgisk laser - är en sk. stark laser. Kirurgisk laser kan skära och bränna genom vävnad, kallas även estetisk laser.

 

Terapeutisk laser - Mindre koncentrerat laserljus stimulerar cellfunktioner och påverkar kroppens mjukdelar med hjälp av ljus. Det internationella namnet är vanligen Low Level Laser Therapy (LLLT). Dessa lasrar kallas även medicinska eller biostimulerande lasrar. Lågeffektlaserbehandling är en riskfri och smärtfri metod att behandla smärttillstånd, muskler, senor, leder, inflammationer mm. Terapeutisk laser stimulerar celler att självläka samt hjälper kroppens eget immunförsvar.

 

Terapeutisk laser är alltså stimulerande och den typ av laser som veterinärer och terapeuter använder i sina behandlingar för att förebygga och behandla sjukdomar och skador.

 

Jag valde att jobba med en laser från Lasotronic. Lasotronic har tillvekning i Schwiez där de tillverkat laser sedan 1986. Företaget har en lång tradition och erfarenhet vilket ger trygghet i mina behandlingar. Lasotronic är sedan 1989 ISO certifierade.

Dipl. Laserterapeut

Theres Lindström

Gefle Hundlaser

E-mail: info@hundlaser.se