Om mig

Presentation

Jag har jobbat som regionsansvarig på Severa Pet foods (Iams, Eukanuba, EverClean) där det i mitt yrke ingick att utbilda och hålla föreläsningar om foder och näringslära för hund och katt. Förutom den vanliga näringslärautbildningen av leg. vet. William Bredal fick vi dessutom utbildning på mässor och seminarium i Italien och USA. Ofta stod jag på Sveriges olika hund- och kattmässor men på vardagarna var det vanligt att jag fick utbilda genom föredrag hos fackhandelns butikspersonal, veterinärer, brukshundsklubbar, kattklubbar i näringslära för hund och katt. För att ytterligare stärka min kompetens jobbade jag sedan åt Purina Pro Plan och fick då samma arbetsuppgifter som hos Severa men fick här ännu mer utbildning och bland annat besöka Purinas fabrik och forskningscenter i Frankrike där de utvecklar och forskar i näringslära.

 

Jag har hela mitt liv haft ett brinnande intresse för djur och har haft tur i livet att få kontakt med en mängd olika raser.

Östsibirisk Laika, Engelsk Springerspaniel, Collie, Schäfer, Shetland Sheepdog och Greyhound.

 

Greyhound är den ras jag har idag och varit intresserad av sedan 1986 då jag fick starta en tävlingsgreyhound på en kapplöpningsbana för första gången.

Sedan dess har intresset för hundens hälsa och kost blivit minst sagt en livsstil. Då det är en hundradelssport har vikten av rätt näring och en frisk mjuk hund till start varit av yttersta vikt. För att kunna göra en riktigt bra prestation krävs rätt träning i balans med en optimal återhämtning. Främsta merit inom hundkapplöpning är SM Guld 2012.

 

 

 

För att lära mig anatomidelen har jag förutom att lagt åtskilliga timmar i självstudier genomgått utbildning i hundfysioterapi och hundmassage vilket gett mig en god grund i mitt arbete med lasern.

Är utbildad och diplomerad Laserterapeut för hund & häst hos Svenska Laseragenturen.

Dipl. Laserterapeut

Theres Lindström

Gefle Hundlaser

E-mail: info@hundlaser.se